Kålsalat

Ingredienser:

(3-4 porsjoner)
¼ rødkål
En neve grønnkål
2 gulrøtter
¼ rødløk
En neve blandet frø,
f.eks. Solsikkefrø,
Gresskarkjerner og 
Sesamfrø

Dressing:
2 ss Tahini 
(Sesampasta)
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
2 ss vann
½- 1 ss honning
1 ts gurkemeie
1 ts havsalt
Pepper

 

Slik gjør du:

Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med nykvernet pepper.

Skjær rødkål, gulrot og rødløk i tynne strimler. Vask grønnkål og snitt bladene i strimler, kast stilkene. Gni eller ”masser” litt av dressingen inn i grønnkålen til de blir myke. Tilsett resten av grønnsakene og dressingen. Smak til med salt, pepper og friske urter. La salaten stå litt for å trekke til seg dressingen før servering. 

Rist frøene i en middels varm panne, og vend de til slutt i salaten. 

 

 

Tips

For mer fylde i salaten, kan du gjerne servere med spekeskinke. Riv spekeskinken i grove biter og stek den sprø i litt olje. Epleskiver er også godt i kålsalat.

 

Download (PDF)