Savoykål - og potetpai

Ingredienser:

1 savoykål
3 gulrøtter
750 g potet
Bunt med timian
½ rødløk
En neve revet ost
2 egg
1,5 dl fløte
3 skiver bacon
Smør
Salt
Pepper
Eddik
Olje

Slik gjør du:

Skrell og del opp poteter og gulrøtter i terninger. Kok disse i vann i ca 15 min. Hell av vannet, tilsett en ss smør og mos dette.  Visp sammen egg og fløte, og hell over i mosen.

Kutt enden av savoykålen, og legg de 10 ytterste bladene i kokende vann i 8 minutter. Ha de deretter over i isvann, før du tørker av vannet med et rent kjøkkenhåndkle. Legg bladene slik at du dekker bunnen på en smurt stekepanne, men at bladene henger litt utfor kanten.

Skjær bacon i biter, og stek de gylne. Kutt resten av kålen og rødløken i tynne strimler, og stek de sammen med baconet i ca 25 min før du heller over 2 ss eddik, salt, pepper og timian.

Rør inn baconblandingen og en neve ost i mosen, og rør godt. Legg blandingen over kålen i stekepanna, og brett over bladene, slik at kålen blir som et lokk. Stek i oven på 200c i 35.

 

Tips

Her må man bruke en stekepanne som tåler å stå i ovnen. Evt kan man bruke ildfast form.

Download (PDF)