Rødbetpannekake med laks

Ingredienser:

150 g rødbeter
½ rødløk
Saften av ¼ sitron
Bunt med dill
2,5 dl mel
1 ts bakepulver
150 g ferskost
200 g røykalaks
1 ss eddik
Salt
Pepper
Olje

Slik gjør du:

Skrell og del opp 150 g rødbete i terninger. Kok de møre, og hell av litt av vannet, men la ca 1,5 dl vann være igjen. Kjør dette og 1 ss eddik  til en jevn røre med håndmikser.

Deretter blander du mel, salt, bakepulver sammen før du blander i rødbetblandingen. Hell i litt mer vann om nødvendig. Røra skal ha «pannekakerøre»-konsistens. La røra svelle i 15 min.

Bland ferskost, en neve dill, saften av sitronen og nykvernet pepper sammen, og skjær rødløk i tynne strimler.

Stek pannekakene på middels varme, og la de avkjøle seg litt før du smører på ostekremen, en skive røykalaks, litt rødløk og topper med fersk dill.

Tips

På raago.no kan du legge til Jåblomferskost fra Grindal, kaldrøkt laks fra Garnvik, og mel fra gull i munn i matkassa. #ukensekstra

Download (PDF)