Grønnkålsalat med gresskar

Ingredienser:

Salat
½ hokkaido gresskar
ca 150 g grønnkål
Bunt med timian
100 g fetaost
100 g valnøtter
½ granateple
Saften av ½ sitron
Olje
Salt & Pepper

Vinaigrette
2 ss eddik
½ dl olivenolje
1 fedd hvitløk
¼ gul løk
1 ts dijonsennep
Salt & Pepper
½ dl honning

Slik gjør du:

Vask gresskaret godt før du skraper ut frøene og deler den i biter på ca 2x2 cm. Bland litt olje, salt, pepper og fersk timian med bitene før du setter de i ovnen på 200c i 45 min.

Skjær vekk stilken på grønnkålen, og kutt bladene i biter. Hell saften av sitronen over bladene og masser saften godt inn.

Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen, og sett til side. Rensk granateplet og hakk opp nøtter.

Ha grønnkålen over i et serveringsfat, og topp med gresskar, nøtter, granateple, fetaost, timian, og til slutt vinaigretten

Tips

Fetaost fra Grindal og honning fra Fosslykkja bigård finnes i nettbutikken på raago.no

Download (PDF)