Stripetti Bolognese

Ingredienser:

1 stripetti gresskar
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Knuste tomater/1 hermetikkboks
2 ss tomatpuré
Linser eller kjøttdeig
Krydderurter (timian, oregano, basilikum og / eller persille)
2 laurbærblad
Revet ost
Salt
Pepper
Olje

Slik gjør du:

Vask gresskaret, del det i to på langs, og grav ut frøene. Legg de ned i en ildfast form, med litt vann i bunnen og med folie på toppen. De skal inn i ovnen i 45 minutter på 200 c.

Hakk opp løk, gulrot, selleri og hvitløk i små biter, og stek de på middels varme med litt olje.

La de steke til de mykner litt, og hakk opp krydderurtene og ha de i panna. Skyll linser, og ha i hakkede tomater og tomatpure. Smak til med litt pepper og salt.

Ta ut gresskarene og fyll de med grønnsakene, før du topper de med ost og setter de tilbake inn i ovnen i ca 15 minutter.

Husk å grav ut kjøttet fra gresskaret når det skal spises. Innmaten i gresskaret har nemlig en spagetti-lignende konsistens.

Tips

På raago.no kan du legge til de fleste typer krydderurter i matkassa. #ukensekstra

Download (PDF)