Budda Bowl

Ingredienser:

Bowl
3 medium søtpotet
½ rødløk
4-5 blader savoykål
1 boks kikerter
1 fedd hvitløk
1 avokado
Bunt med koriander
2 dl quinoa
Buljong etter ønske
Spisskumen, paprika, cayennepepper, salt & pepper
Olje 

Dressing
2 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
1 ss eddik
1 ss honning/lønnesirup
2 ts hakket ingefær
1 fedd presset hvitløk

 

Slik gjør du:

Skrell søtpotet og rødløk og skjær i biter før du drysser på olje og salt. Sett de i ovnen på 200 c i 30-35 minutter.

Kok opp 4 dl vann med en terning buljong av eget ønske, før du heller i quinoaen. Sett ned varmen og la det putre i ca 20 min.

Riv bladene av savoykålen og skjær vekk stilken og kutt i biter før du sauterer disse med litt vann i en stekepanne i 4-5 minutter.

Skyll kikertene og bland de med presset hvitløk, 1 ts spisskumen, 1 ts paprika, 1 ts salt og litt olje før du steker dem til de blir gylne.

Kjør alle ingrediensene til dressingen i en mikser. Hakk opp koriander og skjær avokado i strimler. Dander alle ingrediensene i en bolle per servering, og topp med dressing.