
Ingredienser:
Carpaccio
1 Rødbete
1 bunt rucola
1 neve pinjekjerner
1 neve granateple
Parmesan-ost
Vinaigrette
Saften av ½ mandarin
1 ss olivenolje
1 ts eddik
2 ts balsamico
1 ts dijonsennep
Salt & pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200c og pakk inn en hel rødbete i aluminiumsfolie med olje, salt og pepper i 50 minutter.
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en skål, og rør sammen.
Kutt granateplet og ta ut frøene. Ha pinjekjernene i en panne, og rist de til de er gylne i fargen.
Ta beten ut av ovnen, og åpne aliminumsfolien slik at det får kjølt seg ned før du skreller den. Deretter skjærer du beten i løvtynne skiver med en skarp kniv.
Dander skivene overlappende utover serveringsfatet, før du topper med rucola, parmesan i skiver ved hjelp av f.eks. en potetskreller, vinaigretten, granateplet og pinjekjernene. Topp med balsamico før servering.
Tips
For å få ut frøene fra et granateple på enklest mulig måte, og med minst mulig søl – kutter du langsmed de hvite linjene i kjøttet på eplet. Deretter deler du det i mens du holder eplet under vann. Gå inn på vår Instagram eller Facebook for å se hvordan.
Download (PDF)