Vietnamesisk suppe

Ingredienser:

Pak Choy
1⁄2 gul løk
1/6 purreløk
2 gulrøtter
3 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
En bunt koriander
Ca 150g sopp
Ca 100 g nudler
3 ss soyasaus
1 ss olivenolje
2 stk kyllingbuljong
2 stk stjerneanis
1,2 l vann
Sesamfrø
Chili

 

Slik gjør du:

Hakk løk, gulrøtter og purreløk i små biter. Skrell hvitløk og ingerfær, og hakk opp eller press de i hvitløkspresse. Vask Pak Choyen, og del den i 4 på langs. Sett alt til side hver for seg.

Ha olje i ei gryte, og tilsett løken. Stek på middels varme i 7-8 minutter, mens du rører. Tilsett ingefær, hvitløk, og ca 2/3 av purreløken. Stek under omrøring i ca 5 min.Tilsett deretter buljongen og kokende vann. Når buljongen er løst opp, har du i soyasaus og stjerneanis, og lar det småkoke i 10 minutter under lokk.

Ta ut anisstjernene, og tilsett nudlene, soppen, gulrøttene og pak choyen. Kok i enda 5 minutter under lokk.

Fyll en skål med suppa, og topp med resten av purreløken, hakket chili, koriander og sesamfrø.

Tips

Koriander og sopp finnes i nettbutikken på raago.no. #ukensekstra