Rotgrateng

Ingredienser:

(4 personer)
Grateng:
450 g poteter
200 g pastinakk
200 g jordskokker
2 ½ dl fløte
2 ½ dl melk
1 ½ ts salt

Karamellisert kålrot:
200 g kålrot
25 g smør
2 ss sukker
1 ss eplecidereddik
½ ts salt

Slik gjør du:

Grateng
Sett ovnen på 250 grader. Skrell poteter, pastinakk og jordskokker og skjær dem i skiver.

Kok opp fløte og melk i en kjele med tykk bunn. Legg i rotgrønnsakene og la det trekke i ca. 20 min. til de er myke med litt tyggemotstand.

Hell over i en smurt, ildfast form og gratiner midt i ovnen i ca. 10 min. til gratengen har fått fin farge.

Karamellisert kålrot
Skrell og skjær kålroten i små terninger. Stekes i smør sammen med sukker til sukkeret karamelliseres. Hell over eddik og la det koke i 2-3 min. Smaksett med salt.

 

Kilde: Allt om mat nr 16/2016

 

Tips

Godt tilbehør til smakfulle kjøttretter.

Download (PDF)