
Ingredienser:
(4 personer)
Grateng:
450 g poteter
200 g pastinakk
200 g jordskokker
2 ½ dl fløte
2 ½ dl melk
1 ½ ts salt
Karamellisert kålrot:
200 g kålrot
25 g smør
2 ss sukker
1 ss eplecidereddik
½ ts salt
Slik gjør du:
Grateng
Sett ovnen på 250 grader. Skrell poteter, pastinakk og jordskokker og skjær dem i skiver.
Kok opp fløte og melk i en kjele med tykk bunn. Legg i rotgrønnsakene og la det trekke i ca. 20 min. til de er myke med litt tyggemotstand.
Hell over i en smurt, ildfast form og gratiner midt i ovnen i ca. 10 min. til gratengen har fått fin farge.
Karamellisert kålrot
Skrell og skjær kålroten i små terninger. Stekes i smør sammen med sukker til sukkeret karamelliseres. Hell over eddik og la det koke i 2-3 min. Smaksett med salt.
Kilde: Allt om mat nr 16/2016
Tips
Godt tilbehør til smakfulle kjøttretter.
Download (PDF)