Julete grønnkålsalat

Ingredienser:

SALAT
150 g grønnkål
1 rødt eple
4 skiver bacon
En neve strimlet rødkål
En god neve mandler
150 g blåmuggost
1 neve tørket tranebær
Saften av 1/2 sitron 

DRESSING
2 ss eddik
1 ss dijonsennep
1 dl eplejus
2 ss honning
1/2 dl olivenolje
Salt & pepper

Slik gjør du:

Skjær vekk stilken på kålen og del bladene opp i biter. Del en sitron i to, og press saften over grønnkålen. Masserer kålen godt inn med sitronsaften og litt salt. 

Del rødkålen i to, og skjær tynne strimler. Legg deretter kålen i 2 ts eddik og litt salt. Rør godt.

Hakk mandler i små biter og sett til siden. Kutt eplet i 4 like store deler før du skjærer ut kjernen, og deretter kutter hver bit i tynne, fine skiver.

Del bacon i små biter og stek de til de blir sprø. 

Bland alle ingrediensene til dressingen og bland godt.


Dander alle ingrediensene på et serveringsfat, og topp til slutt med dressingen.

Tips

Bacon, eplejuice og ost finnes i nettbutikken på raago.no. #ukensekstra

Download (PDF)