Tomatsuppe med pesto

Ingredienser:

SUPPE
4 store tomater
½ gul løk
4 fedd hvitløk
En bunt persille
3 dl vann
Grønnsaksbuljong
2 ss tomatpure
Balsamico-eddik
½ dl fløte
Olivenolje
Salt & pepper

TOPPING
1 ss creme fraiche
1 ss pesto
1 ss fløte
Raspet parmesan

Slik gjør du:

Del tomatene i to, løken i biter, og kutt toppen av hvitløksfeddene. Legg alt utover i en ildfast form og dryss over olivenolje, balsamicoeddik, salt & pepper. Stek det i 30 minutter på 200 grader.

I mens blander du creme fraiche, pesto og fløte.

Ta ut formen fra ovnen og hell det over i en foodprosessor. Husk å klem ut hvitløksfeddene fra skallet. Kjør dette til en fin konsistens.

Kok opp vannet, og løs opp buljongen. Ha i tomatpuré og tomatblandingen og rør godt.

Etter noen minutters putring, rører du inn fløten.

Server suppa med pesto-topping, revet parmesan og dryss over hakket persille.

Tips

Pesto fra Ytre Viken finnes på raago.no. #ukenskstra

Download (PDF)