
Ingredienser:
SUPPE
4 store tomater
½ gul løk
4 fedd hvitløk
En bunt persille
3 dl vann
Grønnsaksbuljong
2 ss tomatpure
Balsamico-eddik
½ dl fløte
Olivenolje
Salt & pepper
TOPPING
1 ss creme fraiche
1 ss pesto
1 ss fløte
Raspet parmesan
Slik gjør du:
Del tomatene i to, løken i biter, og kutt toppen av hvitløksfeddene. Legg alt utover i en ildfast form og dryss over olivenolje, balsamicoeddik, salt & pepper. Stek det i 30 minutter på 200 grader.
I mens blander du creme fraiche, pesto og fløte.
Ta ut formen fra ovnen og hell det over i en foodprosessor. Husk å klem ut hvitløksfeddene fra skallet. Kjør dette til en fin konsistens.
Kok opp vannet, og løs opp buljongen. Ha i tomatpuré og tomatblandingen og rør godt.
Etter noen minutters putring, rører du inn fløten.
Server suppa med pesto-topping, revet parmesan og dryss over hakket persille.
Tips
Pesto fra Ytre Viken finnes på raago.no. #ukenskstra
Download (PDF)