Sellerirot - fries

Ingredienser:

FRIES
1 sellerirot
Revet parmesan
Olivenolje

GRILLKRYDDER
1 ts paprika
1 ts løkpulver
1 ts spisskummen
½ ts cayennepepper
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts oregano

DIP
2 ss rømme
1 fedd hvitløk
Olivenolje
En klype Salt, pepper & timian

Slik gjør du:

Skrell selleriroten og del den opp i staver. Skyll stavene godt i kaldt vann, helt til vannet som renner av er klart. Tørk stavene deretter med et rent kjøkkenhåndkle.

Finn frem en pose hvor du har i revet parmesan og krydderblandingen. Ha så i selleriroten, og rist godt.

Fordel stavene utover en stekeform slik at de ikke ligger oppå hverandre. Sett ovnen på 200 grader, og sett inn formen i 10 minutter i første omgang.

Ta ut forma og snu alle bitene, før du setter den inn i ytterligere 10 minutter. Gjenta dette en gang til, slik at total steketid blir 30 min.

Bland ingrediensene til dippen, og server det hele som snack, tilbehør eller et mellommåltid.

Tips

Film til fremgangsmåte finnes på
vår instagram og facebook.

Download (PDF)