Gyros i pita

Ingredienser:

GYROS
- strimlet kjøtt (her; svin)
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 ts oregano
- 1/2 ts timian
- 1/2 ts salt & 1/2 ts pepper
- 2 dl olivenolje

TILBEHØR
- ca 200 g potet
- 3 store tomater
- 1/2 agurk
- hakket persille
- 1/2 rødløk
- saften av 1/2 sitron
- 4 stk pitabrød 

TZATZIKI
- 4 ss gresk yoghurt
- 1/2 revet agurk
- 1 fedd hvitløk
- olivenolje
- salt, pepper & timian 

Slik gjør du:

Kjør løk, hvitløk, krydder og olivenolje i foodprosessoren til en fin røre. Vend inn svinekjøttet, og la dette stå å marinere .

Skrell potet og kutt i staver. Skyll de godt før du gir de et kort oppkok. La potetene steke på 210 grader i 10 min, før du vender dem inn i litt olje. La de stå i ytterligere 10 minutter før du vender på dem igjen, for så å steke 10 min

Rasp agurk og la det renne av seg. Klem ut saften fra yoghurten, og bland inn krydder, hvitløk olje og til slutt agurken. Kutt rødløk og vend inn sitronsaften. Kutt agurk, tomat og persille. 

Stek svinekjøttet med marinaden til den er gyllen. 

Varm pitabrød og fyll opp!

Tips

Sjekk ut våre sosiale medier for video!

Download (PDF)