Ovnsstekt laks med pesto

Ingredienser:

Pesto

-4,5 dl mizuna
-1 dl revet parmesan
-1 fedd hvitløk
-1 dl olivenolje
-2/3 dl mandler uten skall
-Salt & pepper
-

Øvrig

-Laksefilet
-Tomat

Slik gjør du:

Skyll mizunaen og kutt av bladet som tilsvarer ca 4,5 dl.

Ha dette oppi en foodprosessor samme med 1 stort fedd hvitløk, 1 dl revet parmasan, 1 dl olivenolje og 2/3 dl mandler uten skall.

Kjør det hele til en jevn røre, før du smører et godt lag med pesto over laksefiletene.

Hakk opp en tomat i terninger og ha i formen sammen med laksen.

Sett det hele inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.

Server med ønsket tilbehør.

Tips

Pestoen kan brukes til så mangt. På brødskiva, til kylling, i pasta eller salat. NB: Flere typer nøtter kan brukes i pestoen. Pinjekjerner, cashewnøtter, solsikkekjerner osv.

Download (PDF)