
Ingredienser:
Pizzabunn
Pure av ½ rødbet
1 dl vann
3,5 dl mel
½ pk gjær
1 ss honning
½ ts salt
Pizzafyll
1 neve revet ost
½ gul bete
1 neve hakket purreløk
Hakket mizuna
Olivenolje & balsamicoeddik
Salt & pepper
Pestobase
1 fedd hvitløk
Ca 2 ss revet parmesan
1 neve nøtter
2 store never mizuna
2/3 dl olivenolje
salt
Slik gjør du:
Bak rødbeten i folie med olivenolje i ovnen på 210 c i 40-50 min. Kutt deretter av «stilken» o.l. og kutt i biter før du har det hele i en foodprosessor med litt vann. Kjør til en pure.
Løs opp gjær i lunket vann før du blander det med melet, salt og honning. Tilsett deretter rødbetpureen.
Ha deigen utover et stekebrett, og la den heve i ca 40 min. Forstek deretter bunnen i 10 min på 220 c.
Ha i alle ingrediensene til pestobasen i en foodprosessor og kjør til en jevn røre. Skrell gulbete og skjær i løvtynne skiver. Hakk opp purreløk.
Smør pestoen utover pizzabunnen, etterfulgt av ost, gulbete og purre. Stek videre i 10-15 min. Server med fersk, hakket mizuna, en dryss olje, balsamico, salt & pepper.
Tips
Honning og mel finnes i på raago.no
Download (PDF)