Bete - pizza

Ingredienser:

Pizzabunn
Pure av ½ rødbet
1 dl vann
3,5 dl mel
½ pk gjær
1 ss honning
½ ts salt

Pizzafyll
1 neve revet ost
½ gul bete
1 neve hakket purreløk
Hakket mizuna
Olivenolje & balsamicoeddik
Salt & pepper

Pestobase
1 fedd hvitløk
Ca 2 ss revet parmesan
1 neve nøtter
2 store never mizuna
2/3 dl olivenolje
salt

Slik gjør du:

Bak rødbeten i folie med olivenolje i ovnen på 210 c i 40-50 min. Kutt deretter av «stilken» o.l. og kutt i biter før du har det hele i en foodprosessor med litt vann. Kjør til en pure.

Løs opp gjær i lunket vann før du blander det med melet, salt og honning. Tilsett deretter rødbetpureen.

Ha deigen utover et stekebrett, og la den heve i ca 40 min. Forstek deretter bunnen i 10 min på 220 c.

Ha i alle ingrediensene til pestobasen i en foodprosessor og kjør til en jevn røre. Skrell gulbete og skjær i løvtynne skiver. Hakk opp purreløk.

Smør pestoen utover pizzabunnen, etterfulgt av ost, gulbete og purre. Stek videre i 10-15 min. Server med fersk, hakket mizuna, en dryss olje, balsamico, salt & pepper.

 

Tips

Honning og mel finnes i på raago.no

 

Download (PDF)