Grønnsakschips

Ingredienser:

Rotchips
1 potet
1 pastinakk
1 gulrot
1 rødbete
Olje
Havsalt

Grønnkålchips
Grønnkål
2 ss olje
Havsalt

Slik gjør du:

Rotchips
Vask de andre grønnsakene godt, tørk dem med kjøkkenpapir og skjær i tynne skiver, gjerne med mandolin. En ostehøvel eller siden på et rivjern kan også brukes. Vær forsiktig både med hendene og fargen på rødbete. Fordel grønnsakene utover et stekebrett dekket med tørkepapir. Ringle over litt olivenolje og salt. Stekes ved 150 grader, ca. 45 min. (bruk varmluft)

Grønnkålchips
Grønnkålen vaskes og tørkes. Riv av bladene i biter og kast den grove stilken. Legg i en bolle og masser inn litt olje til kålen blir myk. Dryss over litt salt. Stekes ved 180 grader til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 min.

Tips

Grønnsakschips kan spises som de er, brukes som garnityr til supper eller serveres med en dipp. 

Download (PDF)