Gresskarcurry

Ingredienser:

ingredienser

-1 gresskar
-1 gul løk
-2 fedd hvitløk
-En bunt koriander
-2,5 dl kokosmelk
-2 dl vann
-2 ts tomatpure
-½ ts salt
-En håndfull med tomat
-1 ss honning
-½ dl rapsolje
-ris
 

Krydder

-1 ts koriander
-1 ts cayennepepper
-1 ts spisskummen
-1 ts garam masala
-1 ts ingefær
-½ ts curry

1 kanelstang

Slik gjør du:

Vask gresskaret godt, skrap ut innmaten og del den opp i biter.

Skrell løk og hakk opp i små biter.

Hell olje i en gryte, og tilsett kanelstang og spisskummen. La dette frese i ½ minutt før du tilsetter løken og litt salt. Rør om og la det surre til løken er mør. Ha deretter i ingefær, cayennepepper, og presset hvitløk. Rør om før du tilsetter ferske, hakkede tomater.

La tomatene bli myke før du tilsetter korianderpulver, garam masala, curry, honning og tomatpure. Rør godt, før du tilsetter gresskaret.

Hell kokosmelken og vannet i gryta. Gi det hele et oppkok før du setter det på middels varme i ca 30 min.

Serveres med ris og hakket koriander.

Tips

Honning finnes i nettbutikken

Download (PDF)