Vårlig råkostsalat

Ingredienser:

Salat
-1 eple
-½ bete
-1 ½ gulrøtter
-½ pak choi

Vinaigrette
-Saften av ½ lime
-1 ss eddik
-2 ts dijonsennep
-1 ss honning
-½ fedd hvitløk
-Salt & pepper

Topping
-1 liten neve tørket tranebær
-1 liten neve ristede kjerner
-1 liten bunt thai-basilikum

Slik gjør du:

Del eplet i tynne skiver, deretter strimler. Skrell beten og gulrøttene, før du også skjærer disse i tynne skiver, for så å skjære i strimler. Sett til side.

Vask pak choien, for du skjærer den løs fra rota. Kutt i tynne strimler på langs.

Bland alle ingrediensene til vinaigretten og rør godt.

Dander alle de strimlede grønnsakene på et serveringsfat, før du drysser over vinaigretten og resten av toppingen.

Kan serveres både som en egen rett eller som sidesalat.

Tips

Bruk ostehøvel for å få tynne skiver før du kutter strimlene.

Download (PDF)