Sommerrull med scampi

Ingredienser:

Sommerruller

- 2 gulrøtter
- ½ agurk
- 1 stor neve crispisalat
- 1 neve basilikum
- 1/3purreløk
- Scampi
- rispapir

Peanuttsaus

-1 del peanøttsmør
- 2 deler kokosmelk
- 3 deler hoisinsaus

Slik gjør du:

Skrell gulrot og skjær den i tynne strimler. Agurk og purreløk skjæres også i tynne strimler. Hakk opp crispisalat og basilikum.  

Bland peanøttsmør, kokosmelk og hoisinsaus godt sammen i en kasserolle med svak varme. Skal kun varmes, og ikke kokes! 

Kok opp vann, og bland med 2 deler kaldt vann i en stor bolle. Vannet skal holde en temperatur på 30-40 grader. Dypp rispapiret et par-tre ganger under vann, og legg det utover på et fat.

Fyll med agurk, gulrot, purreløk, crispisalat, basilikum og scampi. Brett inn sidene, og rull!

Tips

Her kan man bytte ut og legge til fyll som man selv ønsker. Prøv f.eks. med kylling, risnudler, koriander og mynte.

Download (PDF)