Tom Kha Gai

Ingredienser:

Suppe

- 2 gulrøtter
- Ca 200 g sopp
- ½ gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts ingefær
- 1rød chili
- Olje
- 2 ss soyasaus
- Lime
- 3 dl kyllingkraft/buljong
- 1 boks kokosmelk
- 4 limeblader, tørket
- 1 ts sukker


Topping

- 1 neve koriander
-1 neve thai basilikum
- Rød chili
- lime

Slik gjør du:

Ha løk, hvitløk, chili, ingefær, raspet limeskall, saften av ½ lime, soya og 3 ss olje i en foodprosessor. Kjør det til det blir en jevn røre.

Stek det deretter på middels varme i ca 5 minutter før du tilsetter kraften / buljongen sammen med limebladene. La det småkoke i ca 30 min.

Skrell og kutt gulrot i strimler. Vask soppen, og skjær denne i skiver.

Hell i kokosmelk, gulrot og sopp i gryta, og la det koke i et par-tre minutter før du smaker til med sukker og limesaft.

Server med hakket koriander, thai- basilikum og chili.

Tips

For en fyldigere rett; server med ris eller risnudler.

Download (PDF)