Sellerirot med remulade

Ingredienser:

Sellrirotskiver
1 sellrirot
Olje
Salt

Panering
1 Egg (Evnt. kikertmel)
Salt
Grov sennep

Sellerirotremulade
Sellerirot
1 ss rømme
1 ss majones
Litt salt
Noen dråper sitronsaft

Kapers
Rosmarin
Blåmuggost

Slik gjør du:

Dette kan serveres som en egen rett, eller lages hver for seg.

Sellrirotskiver
Skrell og skjær sellrirot i skiver. Ha litt olje i en ildfast form. Legg i sellirotskivene, og ringle over litt olje og salt. Stekes i ovn ved 180 grader i ca 20 min til de er møre. 

Panering
Bland egg eller kikertmel og litt salt (ved bruk av kikertmel, ha i litt vann). Bland inn litt grov sennep. Vend sellerirotskivene i paneringen. Varm opp en panne med olje og smør. Stek skivene til ønsket farge.

Kan spises som de er, eller toppes med en sellerirotremulade. Se under.

Sellerirotremulade
Start med å blande ingredienser til dressingen. Skrell og riv sellerirot på et rivjern. Vend inn dressingen. 

Topp sellerirotskivene med remuladen, gjerne også litt blåmuggost, kapers og rosmarin.

 

Tips

Se hele fremgangsmåte til kokken Per Viderup på RÅGOs Facebookside.