Jordskokk-dip

Ingredienser:

-300 g jordskokk
-1 fedd hvitløk
-2 ss av saften av en sitron
-30 g finrevet parmesan
-Ca ½ dl olivenolje
-En neve feta ost
-½ chili
-En neve hakket ruccola
-Litt hakket gressløk
-Salt & pepper

Slik gjør du:

Skrell jordskokken, og del den i små biter. Kok den i vann med salt til de er møre. Ca 15 min.

Ha de deretter over i en foodprosessor sammen med finrevet fetaost, hvitløk og sitronsaft. Kjør det til en jevn røre, før du heller i det meste av olivenoljen. Ha i litt pepper og salt.

Fordel det utover et serveringsfat, og topp med resten av olivenoljen, fetaost, hakket chili, ruccola og gressløk.

Server som dip til enten brød, nachos eller som tilbehør til småretter.

Tips

Fetaost fra Grindal Ysteri finner i nettbutikken eller på RÅGO på Torget.

Download (PDF)