Jordskokksuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)
400 g jordskokker
2 hvitløksfedd
1 løk
Olje til steking
1,3 l vann
2 grønnsaks-buljongterninger
3 dl fløte
50 g smør 
Sitron
100 g bacon
Persille

 

 

Slik gjør du:

Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres jordskokk, løk og hvitløk i varm kjele med litt olje. Tilsett vann, fløte og buljongterning. Kok til jordskokken er mør. Tilsett smør, og kjør suppen glatt med stavmikser. Sil og smak til med salt og litt sitron.

Skjær baconet i strimler, og sprøstek det mens suppen koker.

Anrett suppen i dype tallerkener, og server med bacon og persille.

Kilde: Gylne øyeblikk norsk mat, øl og akevitt.
Norske Akevitters Venner 2014

Tips

Server gjerne med sprøstekte persillerotchips til. Skrell persilleroten og skjær i strimler. Sprøstek strimlene i litt valnøttolje. Smak til med salt og pepper.

Download (PDF)