Fiskeburger & kålsalat

Ingredienser:

(4 porsjoner)

4 fiskeburgere/kaker
4 hamburgerbrød

Pesto
1 potte frisk basilikum
1 hvitløksfedd
En neve pinjekjerner (evnt. valnøtter eller cashew)
50 g parmesan
Olivenolje
Salt og pepper

Kålsalat
4 gulrøtter
¼ nykål
1 dl crème fraîche
1 dl majones
2 ss hvitvin 
1 ts hvitvinseddik
1 ss sukker
Salt og pepper

Slik gjør du:

Rist pinjekjerner lett i en tørr panne. Støt hvitløk, pinjekjerner og basilikum i en morter eller hurtigmikser. Rør inn ost, og drypp over olivenolje til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Kutt kål i strimler. Skrell gulrøtter og rasp dem på et rivjern. Bland med crème fraîche og majones. Ha i hvitvin og hvitvinseddik. Rør inn sukker og smak til med salt og pepper. (vi erstattet hvitvin med sitron)

Putt burgere i brødene, ha på pesto, salat og kålsalat. Server gjerne med ovnsstekte poteter.

Kilde kålsalat: Bondens marked Trøndelag 4 kokker & 4 årstider, Anne Huitfeldt, Tun Forlag, 2011