Grønnkålsuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)
3 ss smør
1 bit purreløk
8 dl grønnsaksbuljong
Ca. 6 dl grovhakket grønnkål
Salt og pepper
Timian
Ca. 2 dl. fløte

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kasserolle, og fres finstrimlet purre. Tilsett buljong gradvis og kok et par minutter. 

Ha i fersk, kokt grønnkål og la det koke videre i ett par minutter. (Koke grønnkål: rens grønnkålen. Skyll bladene godt i kaldt vann og fjern den harde midtstilken. Kok grønnkålen mør i en kjele med tett lokk og litt vann. Avkjøl.) 

Smak til suppen med salt, pepper og rikelig med timian. Bland inn fløten. 

Serveres med kokt egg, og eventuelt litt crème fraîche.

Kilde: Rosendals Trädgårdscafé, Monika Ahlberg, Bokforlaget Prisma 1994