Torsk med rotmos

Ingredienser:

(4 porsjoner)
700 g Torskefilet med skinn
100 g Bacon

Rotmos
1 Kålrot
2 Poteter
2 Gulrøtter
Smør
Fløte
Salt & Pepper

Slik gjør du:

Start med rotmos. Skrell kålrot, gulrøtter og potet og kutt i biter. Kokes i en kjele til de er møre. Sett på poteter til koking.

Kutt bacon i terninger og stek i ei panne.
Slå av vannet på grønnsakene til rotmosen og mos de med en stavmikser eller stapper. Tilsett litt smør og litt melk/fløte. Smak til med salt og pepper.

Kutt torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i ei varm panne med skinnsiden ned. Bruk litt olje. La fisken ligge noen minutter til skinnet er sprøtt og gyllen før du snur den og steker ferdig på den andre siden. Bruk gjerne litt smør med det samme du snur fisken for smaken sin del.  Server fisken med rotmos, bacon og kokte poteter.


Kilde: Berit Solem, kjøkkensjef Valberg Slektsgård, Frosta