Tarte Mariann

Ingredienser:

120 gram smør
150 gram hvetemel
2-3 små egg
4-5 ss sukker
1 boks créme fraiche
Frø fra 1 vaniljestang
Diverse bær

 

Slik gjør du:

Skjær smør i små biter. Bland sammen smør, mel og 1 ss sukker i en kjøkken-maskin. Overfør blandingen til en bolle. Jobb inn 1-3 ss kaldt vann til du har en jevn deig. Dekk deigen med plast og la den ligge i kjøleskapet i en halvtime før du kjevler den ut.

Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut deigen og dekk en liten, velsmurt pai-form med deig. Forstekes i 10 min. Avkjøl.

Bland créme fraiche, egg, vaniljefrø og resten av sukkeret. Ha røren i paiformen. Legg på bær. Stek terten i ovnen i 12-15 min. til den er nesten fast i midten. La kjølne før servering. 

 

Kilde: Andreas Viestad, Ekte mat, Cappelen Damm, 2010