Shepherd's pai

Ingredienser:

(4 porsjoner)
2 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
2-3 gulrøtter, i biter
4-500 g kjøttdeig av 
lam eller storfe
2 ss timian, grovhakket
4 dl kjøttbuljong
2 ss tomatpure
2 ts Worcester saus

800 g poteter, i biter
100 g sellerirot, i biter
(kan byttes med pastinakk)
1 dl melk
50 g smør
Salt og pepper

Slik gjør du:

Varm opp oljen i en panne og stek løk og gulrøtter på lav varme til løken er blank og myk. Sett opp varmen og tilsett kjøttdeig og timian. Brun kjøttdeigen raskt i 3-4 min. Tilsett kjøttbuljong, tomatpuré og Worcester saus. Bland godt og la alt småputre delvis under lokk i 30-45 min.

Forvarm ovnen til 180 grader C. 

Kok poteter og sellerirot i vann til alt er mørt. Hell av kokevannet og lag mos med en potetstapper. Tilsett melk og smør, rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. 
Fordel kjøttblandingen utover i en ildfast form og dekk med potetmos. Stek til mosen er gyllen, ca 20-30 min.