Lammeskiver med sopp

Ingredienser:

(4 porsjoner)
4 skiver lammelår 
Salt og pepper

150 g Vinterøsters eller Shiitake
Sjalottløk
Timian

Saus
1 hakket sjalottløk
2 ss konjakk
2 dl lammekraft eller
kjøttbuljong
150 g romtemperert
Smør, i biter
2 ss timian
Salt og pepper

Slik gjør du:

Krydre skivene med salt og pepper. Brun kjøttet i olje i en varm panne på begge sider. Etterstekes på lav varme i ca. 10 min. eller i ovn ved 160 grader i ca. 15 min. 

Rens og kutt soppen i skiver. Stekes gyllen i litt olje eller meierismør i en varm panne sammen med litt finhakket sjalottløk. Smak til med salt, pepper og timian.   

Saus: fres sjalottløken myk og gyllen, tilsett konjakk og la det frese litt før du tilsetter kraften. Kok ned til ca. halvparten. Senk varmen, rør inn smør litt etter litt. Unngå å la sausen koke. Sil sausen og smak til med salt, pepper og hakket timian. 

Server med potetmos eller ovnsstekte poteter.