Lapskaus

Ingredienser:

(4 porsjoner)
800 g storfekjøtt 
av høyrygg eller bog, 
uten bein
2 ss smør, til steking
10 dl vann
1 stk buljongterning
800 g potet i terninger
3 stk gulrot i terninger
150 g kålrot
150 g persillerot
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

 

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer. 

Skrell potet og grønnsaker, og skjær dem i terninger. Ha terningene i en middels stor kasserolle. Ha i det kokte kjøttet og ¾ deler av kraft fra trekkingen. 
Kok opp og la lapskausen småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Server med godt brød eller flatbrød.

Kilde: MatPrat