Minestrone

Ingredienser:

(4 personer)
4 ss olivenolje
125 g bondebønner eller 1 boks store hvite bønner
1 løk
2 fedd hvitløk
2 skiver bacon
1 stilk stangselleri
2 gulrøtter
1 potet
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
2 liter hønse- eller grønnsaksbuljong
1 squash
3 blader svartkål, savoykål eller annen kål
1 dl pasta, som makaroni
Friske krydderurter, f.eks.
timian, bladpersille eller basilikum

 

Slik gjør du:

Varm olje i en gryte. Tilsett finhakket løk og hvitløk, bacon i småbiter. Alt stekes på svak varme til løken er myk. Tilsett selleri, gulrot og potet i terninger. La det surre i noen minutter før du rører inn tomatpuré og tomater. 

Tilsett friske krydderurter og buljong, legg på lokk og la det surre på svak varme i en drøy time. Tilsett squash i grove biter, bønner, pasta og svartkål (ikke stengelen) i strimler. Småkokes til pasta er klar. 

Smak til med friske krydderurter, salt og pepper. 

 

Tips

Varier med de grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan gjerne redusere koketiden, men suppen blir ekstra god om den får lang tid til å godgjøre seg. 

 

Download (PDF)