Squashpai

Ingredienser:

Paideig
3 dl speltmel
½ dl havregryn
100 g smør, i terninger
Ett par skjeer vann

Fyll
1 squash
1 gul løk
1 hvitløksfedd
olivenolje

2 ½ dl fløte
3 egg
1 dl parmesan
timian
salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Ha mel og havregryn i en bolle og smuldre inn smøret. Elt inn ett par skjeer vann. Sett kjølig til deigen blir litt fast. Trykk deigen ut i paiform, prikk den med gaffel og forstek midt i ovnen i 15 min. 

Bruk en ostehøvel og høvle squashen på langs (ikke kjernen), skjær løk i ringer, finhakk hvitløk og stek alt i litt olivenolje til løken blir myk. Fordel i formen.

Visp egg, fløte, salt og pepper. Tilsett revet parmesan og litt frisk timian. Hell over i formen. Stekes i ca. 30 min. til fyllet har stivnet 
og fått fin farge.

Server med blandet salat.