Handlevognen er tom!

Ingredienser:
(4 personer)
3 gulrøtter
½ sellerirot
3 små persillerøtter
5 dl hønsebuljong
5 dl fløte
2 dl melk
20 korianderfrø
Salt og pepper
1 bunt bladpersille
½ dl olivenolje
1 ts eddik
salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell grønnsakene og skjær i terninger. Kok dem myke i buljongen.
Tilsett fløte, melk og korianderfrø. Smak til med salt og pepper og kok suppen i ytterligere 10 min. Mos suppen med stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og hold den varm.
Bland olje, eddik, salt og pepper til en vinaigrette. Mariner persillen i ca. 5 min. Hell suppen i boller.
Pynt med persille og krutonger (bland brødbiter i olje, og bak i ovn ved 200 grader).
Kilde: Vintermat, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe, Gyldendal, 2000