Middelhavssalat

Ingredienser:

1 ruccolasalat
1 håndfull svarte oliven
1 håndfull grønne oliven
12 sherrytomater
150 g parmaskinke eller
spekeskinke i tynne skiver
2 ss olivenolje
200 g fetaost
2 vårløk

Dressing
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Vask og tørk salaten og anrett den på et serveringsfat. Fjern steinene fra olivenene og del dem i to. Skjær sherrytomatene i to. Riv parmaskinken i biter og stek den sprø i olivenolje. 

Fordel parmaskinken oppå salaten og topp med tomater og oliven. Smuldre fetaosten over. Avslutt med finsnittet vårløk. Rør sammen dressingen og drypp den over salaten. Dryss nykvernet pepper over og server. 


Kilde: norsk&unorsk, tradisjonsrike oppskrifter og eksotiske varianter. 
Anse Kjersem, Anne Manglerud og Moje Sørensen. 2003 Aschehoug & Co, Oslo