
Ingredienser:
(4 porsjoner)
1 pk
Santa Kristina-skinke
4 kyllingfileter
1 nykål (Sommerkål)
3 ss smør
8 vårløk
Slik gjør du:
Pakk hver kyllingfilet godt inn i to skiver spekeskinke. Du kan surre en stilk oregano på med en hyssing hvis du ønsker det. Stekes på alle sider i olje i pannen. Legg over på brett og stek i ovn på 200 o i ca. 25 min.
Kyllingen skal være gjennomstekt. Vann og 3 ss smør kokes opp med litt salt og pepper. Kålen deles opp i båter og legges i smørvannet. Vannet skal så vidt dekke kålen. Kokes i ca. 3-5 min. Ikke la den koke i stykker.
Forvell vårløken i et minutt i kokende vann. Server kyllingpakkene med smørdampet sommerkål og vårløk, eller urtepure og rømme. Ønsker du mer garnityr, prøv stekte potetbåter eller en rotmos.
Kilde: Gylne øyeblikk - norsk mat, øl og akevitt, Norske Akevitters Venner 2014
Tips
Urtepurè lager du enkelt av de grønne urtene du liker og har tilgjengelig. Kjør rensede urter i en blender sammen med extra virgin olivenolje og litt salt. Spe med olje til passe konsistens og smak til.