Pizza med ny vri

Ingredienser:

Pizzadeig:
525 g hvetemel/pizzamel
3 ts gjær
3 ss olivenolje
3⁄4 ts salt
3-4 dl vann

Pizza med bete:
Rødbete
Feta (hvit, myk geitost kan også benyttes) Ruccula
Olivenolje, salt og balsamicoeddik

Pizza med pesto og potet:
4-5 blader grønnkål
1⁄2-1 hvitløksfedd
2 ss pinjekjerner, lett ristet (kan erstattes m. valnøtter)
1 dl olivenolje
Sitron, salt og pepper
Mozzarella, potet og hard ost

 

Slik gjør du:

Pizzadeig: Bland alt det tørre, tilsett lunkent vann og olje og elt til en smidig deig. Hev til dobbelt størrelse. Sett ovnen på høyeste temp.

Pizza med bete: kok beten til den er mør, 30-45 min. Skrell og skjær i grove terninger. Rull ut pizza og forstek i ca. 5 minutter. Ta ut av ovnen, fordel smuldret fetaost, bete og litt olivenolje. Stek videre til osten har fått fin farge. Bland Ruccula med litt olivenolje, salt og eddik. Fordel over den ferdigstekte pizzaen.

Pizza med grønnkålpesto og potet: Riv grønnkålen av den grove stilken. Forvell raskt i kokende vann. Avkjøl i kaldt vann. Tørk godt og bland sammen med hvitløk, pinjekjerner og olje i en foodprosessor. Smak til med sitronskall -saft, salt, pepper og om ønskelig revet parmesan. Spe med olje til ønsket konsistens. Rull ut pizza, fordel pesto toppet med
mozzarella, kokt potet i skiver og ost.