Cæsarsalat med laks

Ingredienser:

(4 porsjoner)
Brødkrutonger
2 skiver surdeigsbrød eller annet brød
1⁄2 dl olivenolje
Flaksalt

Laks
4 laksefilet uten skinn
Salt og pepper

Cæsardressing
1 eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
1⁄2 dl olivenolje
Salt og pepper

Cæsarsalat
2 hjertesalat
50 g hel parmesanost
1 agurk
1 bunt reddiker
1 bunt kjørvel
 

Slik gjør du:

Skjær brødet i terninger og ringle over olje. Legg terningene på en bakeplate med bakepapir. Ristes i ovn ved 180 grader i ca. 10 min til de gylne, tørre og sprø. Dryss over salt.

Legg laksen i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stekes i ovnen i 10 - 15 min. til laksen flaker seg.

Pisk eggeplommen godt sammen med saft av sitron og sennep. Tilsett presset hvitløk og pisk inn olje i en tynn stråle til dressingen tykner. Smak til med salt og pepper.

Skyll salaten og tørk den godt. Vend inn dressingen og revet parmesanost. Skjær agurk med en ostehøvel til lange remser. Kutt reddik i skiver og hakk kjørvel (har du ikke kjørvel, utelater du den, prøv eventuelt med persille/bladpersille). Bland alt og dryss til slutt over litt nykvernet pepper. 

Kilde: www.saeson-web.dk