
Ingredienser:
(2 personer)
1 romanosalat
50 g bacon
Olivenolje
1 håndfull fint brød,
i terninger
Litt hvitløk
Dressing
38 g parmesan
1 eggeplomme
1 ss eplecider-eddik
1 ss sitronsaft
1 sardin
1 ts finhakket rosmarin
0,5 dl rapsolje,nøytralsmak
0,5 dl olivenolje
40g høvlet parmesan
4 sardiner (kan utelates) Havsalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Vask salaten og del den i mindre biter. Skjær bacon i strimler, og stek på lav varme i litt olje til baconet blir sprøtt. Ha litt av stekefettet over brødet sammen med litt revet hvitløk og salt, bland godt. Rist brødterningene forsiktig i pannen til de har blitt sprø og gylne.
Dressing: Skjær parmesan i grove stykker og ha i en foodprosessor sammen med egg, eddik, sitron-saft, sardin og rosmarin. Kjør på høy hastighet til en tykk masse. Bland oljene og hell i en tynn stråle i ostemassen til du får en kremet dressing.
Bland romanosalaten med dressing, høvlet parmesan og eventuelt sardiner.
Kilde: www.saeson-web.dk
Tips
Gjør salaten ekstra mettende ved å tilsette et stekt kyllingbryst i skiver.
Download (PDF)