Wok med svinekjøtt

Ingredienser:

(4 porsjoner)
250 g risnudler
4-500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 gulrøtter, i staver
1 brokkoli, i små buketter
1 rød paprika, i strimler
En neve sukkererter, delt i to
1⁄2 stk. kinakål, i strimler
3 vårløk, i tynne skiver

Saus:
2 ss soyasaus
1 ss søt chilisaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts frisk ingefær, raspet Lime- eller sitronsaft

Slik gjør du:

Kok nudler etter anvisning på pakken. Avkjøl. Bland ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med lime- eller sitronsaft.

Varm opp en wokpanne eller en stekepanne som tåler høy varme. Stek kjøttet i mindre porsjoner i litt olje. Legg over i sausen.

Stek grønnsaker i omganger, de harde først. De skal ha tyggemotstand, så ikke la de steke for lenge. Ha til slutt i kjøttet, saus og nudler. Rør lett rundt og varm alt raskt opp. Smak eventuelt til med soyasaus. Server straks.

 

Tips

Wok kan varieres med ulike grønnsaker, kylling, sjømat og ris.

 

Download (PDF)