Potet med urtesalt

Ingredienser:

Urtesalt
½ dl frisk oregano
2 ss havsalt

Potetskiver
Beregn en til to poteter
per person
Olivenolje
Urtesalt

Slik gjør du:

Urtesalt:  Fjern de groveste stilkene fra oreganoen. Kjør urten og halvparten av saltet i en foodprosessor til massen er finhakket. Bland inn resten av saltet. 
Kan brukes med en gang eller bres tynt utover en stor tallerken til det er tørket. Oppbevares mørkt og tørt i et glass med lokk eller lignende. 

Potetskiver: Vask og skrubb potetene godt i kaldt vann. Skjær poteten i tynne skiver. Ha en ferdigskjært potet i hånden og bre den utover en smurt ildfast form. Når formen er dekket med poteter, ringler du godt med olivenolje over og strør på litt salt.
 
Stekes midt i ovnen ved 200 grader til potetene har fått fin farge og er gjennomstekt. 
Godt som tilbehør til stekt kjøtt.