Gulrot- og fennikelsuppe

Ingredienser:

(4 personer)
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 stor potet, skrelt og
i terninger
½ fennikel, i biter
5 store gulrøtter, 
skrelt og i skiver
1,2 l hønsekraft
1 dl fløte
Salt og pepper

Sort olje:
1 dl olivenolje
10 sorte oliven, 
uten steiner

Slik gjør du:

Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk, potet, fennikel og gulrøtter til løken er myk. Ha i kraften og la suppen småkoke i 20 minutter til alt er mørt. 
Ha suppen i kjøkkenmaskin og kjør til en glatt suppe. Hell den tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Kok opp. Er suppen for tykk, tilsett mer kraft. Serveres varm med noen dråper sort olje og godt brød. 

Sort olje får du ved å blande olivenolje og sorte oliven i en kjøkkenmaskin eller blender. 

Kilde: Paul Løwe, Sweet Paul Høst 12