
Ingredienser:
(4 personer)
500 g laksefilet
2 gulrøtter
1 fennikel
1 squash, uten frø
Håndfull fersk spinat
4 ss usaltet smør
4 ts balsamicoeddik
Salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt laksen i 4 passende biter. Vask og rens grønnsaker og kutt i strimler. Kok opp lettsaltet vann i kjele. La gulrøtter koke i 3 min. Tilsett fennikel og squash og kok grønnsakene i 2 min til. La spinat-bladene få et oppkok helt til slutt. Ta opp grønnsakene og la de renne av seg.
Ha bakepapir i en bolle slik at kantene står opp. Legg grønnsakene i bunn. Tilsett salt, pepper og 1 ts eddik. Legg en fiskefilet på blandingen. Dryss salt og pepper over samt 1 ss smør.
Knyt sammen endene på bakepapiret med hyssing. Stekes i ovnen i ca. 15 min. Åpne hver pakke forsiktig ved servering.
Tips
Det er godt med krydderurter over fisken, for eksempel frisk timian.
Download (PDF)