Linser i rødvin

Ingredienser:

(4 personer)
3 dl lentils du puy
(grønne linser)
2 ss olivenolje
1 selleristilk
1 gulrot
1 løk
2 hvitløksfedd
2 ss tomatpure
250 g bacon 
2 ½ dl rødvin 
3 dl oksekraft eller kjøttbuljong
1 laurbærblad

 

Slik gjør du:

Kok linsene i vann i ca. 20 minutter til de er møre. De siles.

Kutt bacon i biter. La surre i panne og legg til side.

Kutt grønnsakene i små terninger. Varm opp olivenoljen i en panne, og tilsett grønnsakene. Stek på middels varme til løken blir myk. Rør inn tomatpuré, linser og vin. La det koke litt inn. Tilsett så bacon, laurbærblad og buljong. Kok opp, og la det putre til alt er mørt. Rør inn 2 ss smør og gjerne hakkede urter.

 

 

Tips

Godt alene med brød og aioli. Også egnet som tilbehør til hvit fisk. Bruk Puy linser, de beholder form og konsistens bedre enn vanlige linser. 

Download (PDF)