Gulrotrundstykker med timian

Ingredienser:

50 g smør
50 g gjær
2 ½ dl melk
2 ½ dl vann
2 ss lys sirup
1 ss salt
2 ss hakket timian (evnt. 1 ss tørket)
3 ½ dl revne gulrøtter
5 dl sammalt hvete
8-9 dl hvetemel

Til pensling:
1 egg
Grovt havsalat og timian

 

Slik gjør du:

Smelt smøret, ha i melk og vann.
Rør ut gjæren i litt av væsken, det skal være fingervarmt.
Tilsett sirup, salt, timian, gulrøtter, sammalt hvete og til slutt hvetemel, litt av gangen.
Elt godt og la deigen heve under klede i ca. 45 min. Ta opp deigen og elt den noen minutter. Formes til avlange brød eller runde boller. Heves på en smurt stekeplate under klede i ca. 15 min. til dobbelt størrelse.
Pensle rundstykkene med lettvispet egg og strø over litt havsalt og timian. 
Stek rundstykker i ovnen ved 250 grader i ca. 12 min. (ca. 20 stk) Brød stekes ved 200-225 grader i ca. 17-20 min. 

Kilde: Rosendals Trädgårdscafé, Monika Ahlberg, Bokforlaget Prisma, 1994