Ertesuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)
1 stk lettsaltet svineknoke
200 g gule erter
1 stk løk, finhakket
1 stk sellerirot, i terninger
2 stk laurbærblad
2 l vann
2 stk gulrot, i terninger
1 stk purre, i ringer
4 stilker frisk timian

 

Slik gjør du:

Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene. 
Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp. Skum godt av, og la trekke i 3 timer under lokk. 

Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen. Smak til med grovmalt pepper og server med flatbrød og godt smør. 

Kilde: www.matprat.no