Gresskarsuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)

4 ss olivenolje
Ca. 1 kg Hokkaidogresskar
1 gul løk, hakket
4 store hvitløksfedd
½ ts flaksalt
½ ts støtt kanel
½ ts støtt muskatnøtt
Nykvernet pepper
9-10 dl grønnsakskraft eller buljong 
1 dl kokosmelk eller fløte
2 ss lønnesirup eller honning
Gresskarkjerner

Slik gjør du:

Vask gresskaret og skjær i båter. Fjern frøene. Pensle gresskarkjøttet med 1 ss av olivenoljen og ha i en ildfast form. Sett i forvarmet ovn på 210 grader og stek til de er møre (ca. 35 min). Avkjøl. Varm opp resten av olivenoljen i en gryte og stek hakket løk og presset eller revet hvitløk til det blir blankt. Skallet på gresskaret kan spises, men kan fjernes og kastes hvis ønskelig. Ha gresskarkjøttet og krydder i gryten, tilsett buljong og la putre i ca. 15 min. Hell i kokosmelk eller fløte, og lønnesirup. 

Bruk en stavmikser for å kjøre suppen glatt. Spe med mer kraft, buljong eller fløte til du får ønsket konsistens. 
Varm opp suppen og smak til.

Pynt gjerne med ristede gresskarkjerner. (ristes i en tørr stekepanne til de er gylne og begynner å ”poppe”.)