Sellerirotsuppe

Ingredienser:

(4 personer)
Nøytral olje eller smør
1 gul løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, revet
1 sellerirot
Ca 1,3 ltr god grønnsak- eller kyllingkraft
1 dl kremfløte
Parmesan
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Løk og hvitløk freses forsiktig i olje i en stor gryte. Tilsett vasket og skrelt sellerirot i biter. Freses med i noen minutter, de skal ikke få farge.
Tilsett kraft og kok opp. La suppen småkoke til selleriroten er mør. 

Avkjøl suppen noe før du moser den med stavmikser eller food prosessor. Ha tilbake i gryta og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper og varm opp suppen.
Øs opp i skåler og tilsett fin- revet parmesan (1-2 ss) ved servering. Pynt med ønsket topping og server gjerne med rundstykker eller brød til. 

 

Tips

Pynt med topping etter smak & behag. Forslag: krydderurter, stekt sopp eller bacon i strimler, brødbiter blandet i olje, og bakt i ovn ved 200 grader.

Download (PDF)