Steinbit med rotfruktpuré

Ingredienser:

(4 personer)
800 g steinbitfilet eller annen hvit fisk,
delt i 4 skiver
1 ts Dijon sennep
4 ss olivenolje
Salt og pepper

Selleri- og pastinakkpuré
200 g sellerirot
200 g pastinakk
1 dl fløte
2 ss smør
Salt og pepper

Baconsmør
100 g smør
100 g bacon
1 ss soyasaus 

Slik gjør du:

Bland sennep og olje. Ha oljen over fiske-filetene og legg over i en ildfast form. Salte og pepre. Stek ved 200 grader i 10-12 min. 

Rens sellerirot og pastinakk. Skjær i mindre biter, og kok i lettsaltet vann til alt er mørt. Hell av vannet. Tilsett smør og fløte. Bruk en stavmikser til du får en glatt puré. Smak til med salt og pepper. 

Brun smøret til det blir nøttebrunt, pass på så det ikke blir brent! Stek baconterninger. Bland bacon sammen med brunet smør, smak til med soyasaus. 

Server fisken med rotmos og baconsmør. 

 

Tips

Syltede eller kokte rødbeter i biter er godt tilbehør.