Vintergryte

Ingredienser:

(4 personer)
750 g storfe høyrygg
eller grytekjøtt av storfe
2 fedd hvitløk, knust
2 laurbærblad
10 hele pepperkorn
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 kjøttbuljongterning

100 g bacon i biter
En skive sellerirot
2 gulrøtter
10 sjalottløk
100 g sopp, i skiver
1-2 dl rødvin
Frisk timian

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i biter. Varm smør i en panne og brun kjøttet på alle sider. Legg kjøtt-bitene over i en jerngryte. Kok ut steke-pannen med litt vann og hell kraften over kjøttet (bruk en sil). Ha i hvitløk, pepper-korn, laurbærblad, tomatpuré og hakkede tomater. La gryten småkoke under lokk i ca. 45 minutter.   

Fres bacon, terninger av gulrøtter og sellerirot, hele sjalottløk og sopp til grønnsakene begynner å få litt farge. Ha over i gryten med rødvin og noen kvister frisk timian. Kok ut stekepannen med litt vann, hell væsken over. La putre til alt er mørt, ca. 40 minutter.

 

Tips

Kan gjerne serveres med kokt ris eller potetmos.

Download (PDF)