Kylling med rotgrønnsaker

Ingredienser:

(4-5 porsjoner)
1 hel kylling
Frisk rosmarin
4 fedd hvitløk
Sitron
Salt og pepper

500 g poteter
En skive kålrot
1 persillerot
3 gulrøtter
1 løk
2-3 fedd hvitløk
Frisk rosmarin
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180  C. Gni kyllingen utenpå og inni med salt og pepper. Dekk til kyllingen og la den stå i kjøleskapet til du skal steke den. 

Del rotgrønnsakene i biter eller båter og legg i en ildfast form. Legg hvitløk med skallet på i formen sammen med ett par kvister rosmarin. Dynk olje over grønn-sakene, salte og pepre etter smak.
Pensle kyllingen med olje, og fyll den med noen kvister rosmarin, hvitløksfedd og sitron i båter. Stek med rotgrønnsakene i ca. 1,5 time. Øs med stekesjyen underveis. 

Kyllingen er klar når kjøttet på lårene lett lar seg løsne fra beinet og kjøttsaften er klar.